Home » Terraariot lemmikkieläimille -osio » Millaisia eläimiä voi pitää terraariossa?

Millaisia eläimiä voi pitää terraariossa?

Kun puhutaan terraarioeläimistä, tulevat monelle ensimmäisenä mieleen liskot ja matelijat. Terraariossa voi kuitenkin pitää monenlaisia muitakin eläimiä. Tämä artikkeli antaa vinkkejä sinulle sopivan terraarioeläimen valintaan.

Liskot ja matelijat terraariossa

Terraariossa voi pitää hyvin monenlaisia liskoja ja matelijoita. Esimerkiksi viljakäärme ja gekko ovat suosittuja vaihtoehtoja. Tutustu aina huolellisesti etukäteen valitsemasi liskon tai matelijan hoito-ohjeisiin ja varmista, että pystyt huolehtimaan lemmikistä asianmukaisella tavalla, ennen kuin hankit tällaisen lemmikin kotiin. Varmista myös, että valitset lemmikillesi sopivan terraarion asumukseksi.

Kotilot terraarioeläiminä

Kotilot kuuluvat helppohoitoisimpien lemmikkieläinten joukkoon. Toisaalta ne kuuluvat myös sellaisten lemmikkieläinten joukkoon, joita moni ei ehkä tule aivan ensimmäiseksi ajatelleeksi uutta lemmikkiä mietittäessä. Kotilon hoito ei vie paljoa aikaa ja se on melko helppohoitoinen lemmikki. Kuitenkin myös kotilon hoitoon tulee sitoutua ja sen hoito-ohjeisiin tulee perehtyä huolellisesti.

Sauvasirkat terraarioeläiminä

Sauvasirkat ovat yksi vaihtoehto terraarion asukeiksi. Ne eivät tarvitse kovin suurta terraariota, mutta myös niiden elämän seuraaminen on mielenkiintoista. Nämä pienet terraarion asukkaat kuuluvat kotiloiden ohella melko helppohoitoisten lemmikkien joukkoon.

Pienet jyrsijät terraarion asukkaina

Myös monia pieniä jyrsijöitä, kuten gerbiilejä ja hamstereita, voi pitää lasisessa terraariossa. Itse asiassa etenkin gerbiileille terraario on yleensä häkkiä parempi asumus. Gerbiilit nimittäin tykkäävät kaivella käytäviä, jolloin häkistä lentää helposti purua ympäriinsä. Häkkiin voi myös olla vaikea järjestää riittävän paksua kerrosta purua gerbiilin iloksi. Terraariossa tämä onnistuu paremmin. Terraario ei yleensä ala haista niin helposti kuin häkki, mutta myös terraarion siisteydestä on huolehdittava tarkasti. Sen puhdistaminen saattaa painon vuoksi olla haastavampaa kuin häkin puhdistaminen.

Pienelle jyrsijälle terraario tulee tietysti sisustaa siten, että se sisältää mahdollisimman paljon lajille sopivia virikkeitä. Kiipeily, kaivelu ja juoksentelu ovat monen jyrsijän mieleen, joten näille aktiviteeteille olisi löydyttävä riittävästi tilaa, jotta jyrsijä voisi viettää mahdollisimman lajityypillistä elämää. Tämän lisäksi tulee miettiä, miten vesipullo saadaan kiinnitettyä terraarioon mahdollisimman tukevasti.

Jyrsijät ovat yleensä erittäin ketteriä, joten kannattaa varmistaa, ettei lemmikkijyrsijä pääse karkaamaan terraariostaan. Samalla on varmistettava, että terraarion ilmanvaihto on riittävä.