Home » Akvaariot ja kalat -osio » 3 syytä, joiden ansiosta akvaariokalat ovat suosittuja lemmikkejä

3 syytä, joiden ansiosta akvaariokalat ovat suosittuja lemmikkejä

Kauniit akvaariokalat ovat upea sisustuselementti! Kalojen elämää on upeaa päästä seuraamaan lähietäisyydeltä ja niiden elämän seuraaminen voi olla myös erityisen opettavainen kokemus. Kerromme tässä artikkelissa 3 syytä, joiden ansiosta akvaariokalat ovat niin kovin suosittuja lemmikkieläimiä. Ellet ole vielä vakuuttunut siitä, että akvaariokalat olisivat sinulle oikeita lemmikkieläimiä, lue nämä syyt ja harkitse asiaa uudelleen.

1. syy: akvaarion hoito ei vie kovin paljon aikaa

Kiireiselle ihmiselle akvaario on oivallinen valinta, sillä sen hoitaminen ei vie kovinkaan paljon aikaa. Akvaariota ei suinkaan siivota läheskään joka päivä, vaan itse asiassa melko harvoin. Tämän lisäksi kalat tarvitsevat lähinnä ruokaa. Lisäksi tulee tietysti seurata päivittäin, että kaikki toimii akvaariossa optimaalisella tavalla ja ettei akvaariosta löydy kuolleita kaloja tai muita eläimiä. Kalat eivät kärsi siitä, että teet pitkää päivää töissä, eivätkä ne vaadi seuraasi. Tästä huolimatta ne ovat aina kotona valmiina ilahduttamaan ja viihdyttämään sinua mielenkiintoisella elämällään ja kauniilla väreillään.

2. syy: akvaarion katselu rentouttaa ja opettaa

Akvaarion katselu on erityisen rentouttavaa puuhaa, olettaen tietysti, että akvaario on hyvin hoidettu, kauniisti sisustettu ja että sen asukit voivat hyvin. Akvaarion elämää katsellessa voi hetkeksi unohtaa arjen murheet ja heittäytyä aivan toisenlaiseen, vedenalaiseen, maailmaan.

Akvaarion elämän seuraaminen on myös erityisen opettavainen kokemus, joka sopii lapsillekin. Akvaarion hoidon kautta opit uusia asioita kalojen ja muiden akvaarion asukkaiden elämästä. Samalla opit myös peruskemiaa ja veden ominaisuuksiin liittyviä asioita. Jos akvaariokalasi saavat poikasia, pääset seuraamaan lähietäisyydeltä kalojen perhe-elämää, mikä on erityisen mielenkiintoista seurattavaa ja monen akvaarioharrastajan harrastuksen kohokohtia.

3. syy: akvaariokalat eivät sotke kotia

Akvaario sopii myös siivousfriikille omistajalle, sillä akvaariokalat eivät sotke kotia. Ainoastaan akvaarion siivouksen yhteydessä lattialle saattaa kaatua pieniä määriä vettä. Tähän on hyvä varautua peittämällä akvaarion lähellä oleva lattia vaikkapa muovipressulla. Muuta sotkua akvaariokaloista ei juurikaan synny. Esimerkiksi kissoista saattaa irrota yllättävän paljon karvaa matoille, sohville ja kaikkialle asuntoon. Tämä voi aiheuttaa siivousfriikille harmaita hiuksia. Jos tiedät olevasi siivousfriikki mutta haluaisit kotiisi lemmikin, kannattaa harkita akvaariokaloja.